Älskar grillad kyckling
Igår åt vi kyckling till middag igen! Läste dessutom i Dagens Nyheter att kycklingkonsumtionen i Sverige har ökat mycket de senaste åren. Jag älskar kyckling och den går att variera på många olika sätt vilket gör det svårt att tröttna tycker jag. Igår gjorde vi favoriten grillad hel kyckling. Den här gången tillagade jag den i ugnen. Först fick den marinera över natten i kylskåpet för att dra till sig alla goda smaker i marinaden (den här gången höftade jag till marinaden med soja, vitlök, färsk ingefära, coca cola, honung, salt och peppar).
Till kycklingen blev det ugnsbakade rotsaker. Den här gången bestod de av palsternacka, morot, rotselleri, morot och sötpotatis. Sötpotatis var det länge sedan jag använde mig av och de var riktigt goda. De blev lagom mjuka och var mycket smakrika. Sötpotatis kommer jag definitivt att använda mig av snart igen.
Förutom kyckling och ugnsbakade rotsaker hade jag grönsaker och olika grillsåser. En grönsak hela familjen är förtjusta i är edamame-bönor. De kokas hela och blandas sedan med flingsalt. Sedan får man trycka ut bönorna från ärtskidan och mumsa i sig härligheten. Funkar även bra som nyttigt kvällssnacks om man skulle vilja det! Underbart god middag!!!
Senaste kommentarer