Bästa sommarmaten
I söndags åt vi en kycklingrätt till lunch som slog knockout på mig. Riktigt god och saftig marinerad kyckling med en fräsch sallad till och bröd. Passar perfekt en varm sommardag och även på en festbuffé då den går utmärkt att förbereda och serveras kall. Man kan självklart variera salladen på många olika sätt, bara att lägga i det man själv gillar eller varför inte göra en god potatissallad genom att tillsätta kalla, skurna potatisar och göra en kall gräddfilssås?!
Salladen jag gjorde innehöll idag isbergssallad, bladspenat, gröna oliver, jordgubbstomater, vårlök, röd paprika, gurka och fetaost. Jag dressade den inte, tyckte att det räckte med marinaden och Mango Raja som vi serverade till.
Den här rätten bara måste ni laga till. Jag kommer garanterat laga den fler gånger framöver!
Receptet hittade jag på Matplatsen.
Marinerad kycklingfilé, 6 port
1 kg kycklingfilé
Marinad:
1 msk honung
1/2 dl balsamvinäger
1 dl olja
1 1/2 dl färska hackade kryddor eller 2-3 tsk torkade kryddor (tex timjan, basilika, persilja)
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Grilla kycklingfilén i ugn. Skär i ca 2-3 cm tjocka skivor.
Blanda marinaden och häll över kycklingen när den är varm. Låt stå och dra kallt.
Kall sås
1 dl créme fraiche
1 dl gräddfil
1 klyfta vitlök
1 tsk senap
Salt och peppar
Blanda och ställ kallt en stund så smakerna hinner sätta sig.
Potatissallad
Kall skuren potatis
Soltorkade tomater
Rödlök
Fetaost
Svarta oliver
Sallad
Dressing:
1 dl olivolja
1 msk balsamico
1 tsk dijonsenap
Blanda allt och toppa med dressingen.
Servera kycklingen i sin marinad med potatissalladen och såsen till.
Senaste kommentarer