Doft av ingefära, kanel, kryddnejlika och kardemumma
Tänk er, snart är faktiskt julen här. Bara 2 månader kvar… Ja, jag känner redan stressen komma smygande! Man är lika glad för att julen komma skall som glad för att den sedan är över.
I vilket fall, jag förknippar julen med alla härliga dofter som sprider sig i huset. Det är doften av tänd brasa, hyacinter och julblommor, apelsiner preparerade med nejlikor, svenska äpplen, choklad-, knäck och koladofter, doften från en julskinka som står i ugn eller risgrynsgröten på spisen. Men godast doftar nog kryddorna från julbaket. Ingefära, kanel, kryddnejlika och kardemumma har en självklar plats i våra svenska baktraditioner och finns bland annat i pepparkaka. Det är nog den smaken de flesta av oss starkast förknippar med jul.
För att dra växlar på detta kommer det många livsmedel med ”special edition” så här till jul med just pepparkakssmak. Brödföretaget Pågen är en av dessa. De lanserar nu två julnyheter med pepparkakssmak – Pågen Gifflar Gingerbread och Krisprolls Gingerbread. Två storsäljare som alltså kläs i julskrud!
Till kvällsfika testade jag idag nyheten Krisprolls Gingerbread. En åt jag naturell och en med smör och smakrik ost. Skorpan har en tydlig men ändå mild pepparkakssmak som sätter en extra knorr på det hela. Den smakade helt okej och bäst var den i kombination med en smakrik ost. Jag tror den skulle passa ganska bra till exempel på ett adventsmingel eller liknande. Med andra ord en helt okej julskorpa som var rolig att testa men är inget jag går igång på.
Senaste kommentarer