En magisk köttfärssås i Crock Pot

En magisk köttfärssås i Crock Pot

En magisk köttfärssås i Crock Pot

Idag har jag verkligen lagat så god mat. Det blev en magisk köttfärssås i Crock Pot. Jag har lagat flera varianter på köttfärssås och k*ttfärssås förut i Crock Pot men den här versionen seglar upp till en av favoriterna. Mustig, god och smakrik. Det är kul att den är annorlunda men ändå lika. Köttfärssås med en twist kan vi kalla det! Jag står inte bakom receptet, har bara Crock Pot-ifierat det. Det lagades i veckan på Nyhetsmorgon och finns på köket.se. Det funkar såklart lika bra att laga till rätten i en gryta på spisen, men att laga länge på svag värme i Crock Pot ger så mycket mer. Både vad gäller smak och näringsämnen.

Ingredienser som behövs.

Ingredienser som behövs.

Jag bryner alltid köttet innan tillagning i Crock Pot.

Jag bryner alltid köttet innan tillagning i Crock Pot.

Dags att gå på svag värme i 4-5 timmar.

Dags att gå på svag värme i 4-5 timmar.

Klart att servera!

Klart att servera!

Aubergine och fänkålsfrön ger vardagsklassikern köttfärssås ett smaklyft. Det blev verkligen så gott! Och mer klimatsmart dessutom! Servera på klassiskt vis med spaghetti, eller varför inte med kokt hel dinkel. Var generös med parmesanosten. God parmesanost sätter verkligen pricken över i!

Vilken dröm att få äta ute på altanen i solvärmen!

Vilken dröm att få äta ute på altanen i solvärmen!

Både vackert och gott!

Både vackert och gott!

Köttfärssås med aubergine och fänkål

Köttfärssås med aubergine och fänkål

Köttfärssås med aubergine och fänkål, 5-6 port

800 g blandfärs
2 finhackade gula lökar
2 skivade klyftor vitlök
1 tsk fänkålsfrö
2 msk tomatpuré
1 tärnad aubergine
400 g krossade tomater
1 tsk torkad timjan
parmesanost, basilika
salt och peppar

Stek färsen i olja i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta eller stekpanna på spisen. Krydda med salt. Tillsätt lök och vitlök. Låt steka tills färsen får färg och löken är mjuk.
Tillsätt tomatpuré och fänkålsfrö. Stek någon minut så tomatpurén ändrar färg till en aning djupare röd. Ha ner aubergine och lite mer olja. Stek 5 minuter. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. Ha i krossade tomater, timjan, salt och peppar. Sätt på locket. Låt gå på svag värme i 4-5 timmar. Servera med pasta eller dinkel, basilika och riven parmesanost.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *