En magisk köttfärssås i Crock Pot
Idag har jag verkligen lagat så god mat. Det blev en magisk köttfärssås i Crock Pot. Jag har lagat flera varianter på köttfärssås och k*ttfärssås förut i Crock Pot men den här versionen seglar upp till en av favoriterna. Mustig, god och smakrik. Det är kul att den är annorlunda men ändå lika. Köttfärssås med en twist kan vi kalla det! Jag står inte bakom receptet, har bara Crock Pot-ifierat det. Det lagades i veckan på Nyhetsmorgon och finns på köket.se. Det funkar såklart lika bra att laga till rätten i en gryta på spisen, men att laga länge på svag värme i Crock Pot ger så mycket mer. Både vad gäller smak och näringsämnen.
Aubergine och fänkålsfrön ger vardagsklassikern köttfärssås ett smaklyft. Det blev verkligen så gott! Och mer klimatsmart dessutom! Servera på klassiskt vis med spaghetti, eller varför inte med kokt hel dinkel. Var generös med parmesanosten. God parmesanost sätter verkligen pricken över i!
Köttfärssås med aubergine och fänkål, 5-6 port
800 g blandfärs
2 finhackade gula lökar
2 skivade klyftor vitlök
1 tsk fänkålsfrö
2 msk tomatpuré
1 tärnad aubergine
400 g krossade tomater
1 tsk torkad timjan
parmesanost, basilika
salt och peppar
Stek färsen i olja i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta eller stekpanna på spisen. Krydda med salt. Tillsätt lök och vitlök. Låt steka tills färsen får färg och löken är mjuk.
Tillsätt tomatpuré och fänkålsfrö. Stek någon minut så tomatpurén ändrar färg till en aning djupare röd. Ha ner aubergine och lite mer olja. Stek 5 minuter. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. Ha i krossade tomater, timjan, salt och peppar. Sätt på locket. Låt gå på svag värme i 4-5 timmar. Servera med pasta eller dinkel, basilika och riven parmesanost.
Senaste kommentarer