En smörgås i världsklass
Igår fick jag hem ett trevligt bud innehållandes Havets skivor, senaste påläggsnyheten från Pärsons. Med i korgen fanns också ingredienser för att göra en macka på surdegsbröd. Får man färskt bröd från Fabrique och nytt, spännande pålägg kan man givetvis inte låta bli att provsmaka. Och vilken smörgås – en smörgås i världsklass helt enkelt! Bland det bästa jag vet är just toast eller smörgås toppat med avokado och chiliflakes. Och avokadon i kombination med den kallrökta laxen i lagom tjocka skivor var en match made in heaven! Så gott! Nu råkade jag glömma gurkan men den lär ju inte förminska smakupplevelsen direkt. Det här måste ni testa. Mums mums mums!
Kallrökta laxskivor på grillat surdegsbröd
Surdegsbröd
Färskost
Kallrökt lax
Avokado
Gurka
Olivolja
Chiliflakes
Gräslök
Rosta surdegsbrödet i en grillpanna. Bre på ett rikligt lager med färskost. Skiva avokadon fint och lägg ovanpå färskosten. Fortsätt med ett par skivor kallrökt lax. Använd en potatisskalare och dra långa tag på gurkan för att sedan lägga strimlorna lite slarvigt på mackan. Lägg chiliflakes i olivolja och ringla över mackan. Toppa med klippt gräslök.
åh vad gott!!!