Enkelt och gott med Keldas soppor
Under den kalla årstiden försöker jag och familjen äta värmande soppa till middag en dag i veckan. Oftast blir det både hemgjord soppa och nybakat bröd eller våfflor. Ib lbland räcker tiden inte till att göra maten från grunden. Då kan man göra det enkelt och gott med Keldas soppor.
Som medlem i Buzzador har jag nu fått chansen att testa Keldas soppor. Jag valde sorten Toscansk tomatsoppa. Det är en färdig soppa med sydeuropeiska förtecken. I soppan finns bitar av solmogna tomater och grillade grönsaker som ger extra karaktär. Efter bara några minuter i kastrull på spisen var soppan färdig att ätas, mycket smidigt. Man kan äta soppan som den är men man kan också piffa till dom genom att blanda i sina favoritsmaker och tillbehör. Jag pimpade min soppa med keso, kikärtor och broccoli! På det sättet fick jag en mer mättande soppa.
Soppan var riktigt god! Alla utom Gustaf gillade den. Han brukar älska just tomatsoppa men det var något med de synliga grönsakerna och kryddorna som gjorde att han vägrade äta soppan. Jaja, vi åt alla ett lass med våfflor efter maten så det gick ingen nöd på honom. Vi kommer definitivt fortsätta köpa Keldas soppor. Jag tycker de är ett snabbt och bra alternativ de dagar man inte kan eller vill lägga så mycket tid på sin matlagning.
Våfflor
100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.
Senaste kommentarer