Entrecoterullader i fyllig tomatsås
Jag älskar det italienska köket. En av mina favoriträtter är italienska köttbullar i en magisk tomatsås. För extra mustig och god smak gör jag den i Crock Pot men självklart går rätten bra att göra i en panna på spisen. En annan favoriträtt är Bracioli con salsa di pomodoro eller som den heter på svenska, Entrecoterullader i fyllig tomatsås. Ett recept inspirerat av Paolo Roberto. Även denna rätt gör jag gärna i Crock Pot då köttet blir extra mört och tomatsåsen än mustigare.
Vi åt denna rätt till middag idag och den var så fantastiskt, magiskt god! Bland det godaste jag ätit på länge faktiskt. Köttet blir så mört och smakar gudagott i kombination med persiljan och vitlöken, tomatsåsen fyllig, mustig och kryddig och tillsammans med pastan blir det ren perfektion. En riktig lyxmiddag så här en helt vanlig tisdag!
Entrecoterullader i fyllig tomatsås, 4 port
4 st entrecôte, á ca 150 g
1,5 tsk olivolja
1 dl persilja
2 msk finhackad vitlök
salt, peppar
Tomatsås
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
salt, peppar, socker
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Banka eventuellt ut köttet en aning. Pensla ovansidan av köttet med olivolja. Salta och peppra. Strö över persilja och vitlök och rulla ihop till ruladler. Knyt ihop med hushållssnöre eller fäst med tandpetare.
Ställ Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta. Använd annars en stekpanna. Värm upp olja i grytan. Lägg i rulladerna och bryn dem lite lätt runt om. Ställ tillbaka Crock Pot-grytan på tillagningsenheten. Häll i krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och en nypa socker. Låt gå på svag värme i 4 timmar.
Lyft upp rulladerna och ta bort hushållssnöre eller tandpetare. Lägg tillbaka rulladerna i grytan. Servera med pasta. Strö över persilja.
Senaste kommentarer