Erik Lallerstedts vinsåser
I våras lagom till grillsäsongen lanserade kocken Erik Lallerstedt tre nya såser i sitt sortiment Eriks såser. Nu i dagarna lanserar Erik tre vinsåser – en röd, en vit och en rosé. Precis som med övriga såser i sortimentet har det varit mycket experimenterande i provköket innan Erik kände sig helt nöjd. Resultatet blev tre såser som samtliga håller hög restaurangklass.
Rödvinssåsen är gjord på vin med Tempranillo-druvor från norra Spanien. Dessa viner karaktäriseras oftast av en kryddig och mustig smak. Såsen passar utmärkt till kalv, biff, till en höstig gryta eller varför inte göra som våra norska grannar och prova rödvinssås till fisk?!
Vitvinssåsen är baserad på vin med den gröna Macabeo-druvan. Dessa viner är ofta lätta och fruktiga med en frisk syra. Såsen passar bäst till fisk och skaldjur.
Rosévinssåsen är liksom rödvinssåsen gjord på vin med Tempranillodruvor. Rosévinssåsen passar till fisk och skaldjur eller till en god pasta.
Det här ska bli riktigt intressant att testa! Rödvinssås har jag både gjort och köpt vid några tillfällen men vitvinssås och rosévinssås är inte något jag äter särskilt ofta.
Senaste kommentarer