Eriks sås med Västerbottenost
En av familjens absoluta favoritsås är Eriks Bearnaise Tryffel. Gudomligt god till tex en saftig köttbit och bea. Vi köper ofta sås från Eriks sortiment. Helt okej innehåll för att vara fabrikstillverkat och oftast god smak. Nu har ytterligare en sås lanserats, Eriks sås med Västerbottenost.
Västerbottensost är verkligen en klassiker, så god! Som den är på kex eller smörgås, eller på frasiga potatisbakelser, Västerbottenpaj, i en nyttig kräm som kan serveras till tex lax, i lasagne, etc. Och sås finns det väl ingen som inte gillar. Hur blir det då när Eriks såser kombinerar ost och sås? Den nya såsen Sås Västerbottenost har en lätt gulaktig färg. Det ska finnas små ostbitar i men de ser inte vi skymten en av. Smaken är helt okej, lite lätt syrlig. Vi testade såsen till kött och pommes. Tyvärr ingen superkombo. Kan tänka mig att Sås Västerbottenost passar bättre till kyckling med ugnsbakade rotfrukter eller ugnsbakad fisk av olika slag.
Vi kommer troligen inte att köpa såsen igen. Vi håller oss till den goda tryffelbean. Vill vi ha sås med Västerbottenost i gör vi hellre krämen enligt ovan eller bara river ner Västerbotten i gräddfil, kvarg eller liknande. Men smaken är som baken. Kanske ni gillar den mer?
*** Inlägget baseras på produktprover men jag får inget för att skriva detta och samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna ***
Senaste kommentarer