Fisk och mos
Så var det onsdag och tydligen fisk till middag igen! Hahaha, ni ska veta att det faktiskt bara är slumpen som avgör att det blir så. Matplaneringen beror helt på eventuella rester och vad som finns i frysen eller köps hem från affären.
Kvällens fisk blev min favoritfisk, röding. Jag tillagade den som jag brukar, dvs jag fyller den med dill, citronskivor, salt och peppar och steker på den en stund i varm panna med smör. Sedan in i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Tiden beror på ugn samt storlek och tjocklek på fisken (och hur welldone man gillar sin fisk).
Till fisken blev det hemgjort potatismos med tryffelsmak (koka och mosa potatis, blanda med lite smält smör och värmd lättmjölk till valfri konsistens, salt och peppar samt några droppar tryffelolja – mmmm!) och grönsaker. En fisksås gjord på naturell yoghurt, forellrom, dill, citron, salt och peppar höjde rätten ytterligare ett snäpp!
Senaste kommentarer