Fiskpudding
Kvällens middag förberedde jag redan i helgen. Det blev fiskpudding efter ett recept från Pluras senaste kokbok. Till puddingen hade vi gröna ärtor, kikärtssallad, lingonsylt och skirat smör. Maten var mycket barnvänlig då den var mild och god. Hela familjen tyckte det smakade mycket gott!
Pluras fiskpudding, 4 port
1 1/2 dl grötris
1 dl mjölk
3 dl vatten
2 ägg uppvispade med en deciliter grädde
500 g torsk delad i mindre bitar
200 g skalade räkor
salt och peppar
2-3 msk ströbröd
100 g skirat smör
2 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset i en blandning av mjölk och vatten. Låt svalna. Blanda ris, torsk och äggsmet. Tillsätt de skalade räkorna. Smaka av med salt och peppar. Häll ner smeten i en smord och bröad form. Pensla med smält smör, ta ströbröd över och grädda i ugnen 30 minuter. Servera med skirat smör och lingonsylt.
Senaste kommentarer