Fiskpudding

Kvällens middag förberedde jag redan i helgen. Det blev fiskpudding efter ett recept från Pluras senaste kokbok. Till puddingen hade vi gröna ärtor, kikärtssallad, lingonsylt och skirat smör. Maten var mycket barnvänlig då den var mild och god. Hela familjen tyckte det smakade mycket gott!

Pluras fiskpudding, 4 port

1 1/2 dl grötris
1 dl mjölk
3 dl vatten
2 ägg uppvispade med en deciliter grädde
500 g torsk delad i mindre bitar
200 g skalade räkor
salt och peppar
2-3 msk ströbröd
100 g skirat smör
2 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset i en blandning av mjölk och vatten. Låt svalna. Blanda ris, torsk och äggsmet. Tillsätt de skalade räkorna. Smaka av med salt och peppar. Häll ner smeten i en smord och bröad form. Pensla med smält smör, ta ströbröd över och grädda i ugnen 30 minuter. Servera med skirat smör och lingonsylt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *