Fläskfilégryta med kantareller

I höstas köpte jag hem kantareller till bra pris och frös in i påsar. Jag älskar kantareller! Det är så underbart att kunna ta fram en påse och förgylla till exempel en lördagsmiddag med. Kvällens middag blev nämligen fläskfilégryta med just kantareller och till det pommes stripes, svartvinbärsgelé och grönsaker. Hur gott som helst var det!

Fläskfilégryta med kantareller, 4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök
3 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
ca 250 gr kantareller
timjan

Skala och finhacka löken. Skär fläskfilén i skivor. Bryn fläskfilé och lök i en stekpanna tills löken mjuknat. Tillsätt créme fraiche, fond och kantareller. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med timjan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *