Fläskfilégryta med spännande kryddning

Våren är på väg, både rent meteorologiskt och att det verkligen känns i luften och kroppen – LOVELY!!! Grillsäsongen börjar smyga på oss (vi har redan tjuvstartat) och snart ligger grilloset tungt över villaträdgårdarna. Vi kör både el- och kolgrill. På söndag ska vi ta fram kolgrillen och göra Bear can chicken. Har du inte testat det ännu, gör det! Det tar lite tid och är lite meckigt kanske, men kycklingen får fantastisk smak och blir saftig och riktigt god! En höjdare!

Trots att våren är här så hindrar det inte mig från att laga en god gryta. Vi äter mycket grytor under höst och vinter, men en gryta funkar lika bra en vår- och sommarkväll, bara man lagar till den på rätt sätt. Kvällens gryta blev en fläskfilégryta med rosépepparkryddning. Receptet hittade jag på matbloggen Salt & Peppar men jag modifierade receptet något för att mer passa oss och vad vi hade hemma i kylen. Vi hade pasta till grytan och grönsaker på sidan om. Grytan var jättegod. Jag är egentligen inte så förtjust i rosépeppar men jag drog ner på kryddmängden och då blev det riktigt bra, man kunde bara ana rosépepparen. Baconet i grytan gav god sälta och lyfte rätten. Fungerar både som fest- och vardagsgryta och är perfekt i matlådan dagen efter.

Fläskfilégryta med rosépeppar, 4 port

800 g fläskfilé
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 tsk senap
2 msk kinesisk soja
1/2 msk krossad rosépeppar
1 riven vitlöksklyfta
2 dl matlagningsgrädde
10 cm strimlad purjolök
1/2 röd paprika i tärningar
1 pkt strimlat bacon

Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper.

Skär filén i tärningar och bryn köttet i panna med smör.Tillsätt tärnad paprika, strimlad purjolök, riven vitlök och fortsätt bryna någon minut. Häll på fond, senap, soja, rosépeppar och matlagningsgrädde och låt det koka upp. Smaka av såsen med salt och peppar. Strö över bacon vid serveringen. Serveras med pasta eller ris samt grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Millan skriver:

    Vad kul det är att se andra testa recepten! Tack för att du vågade testa och tack för att du länkar tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *