För mycket på agendan

Vissa veckor har man bara för mycket på agendan och vill-göra-listan. Denna vecka är en sådan. Jag på ledarskapsutbildning tisdag till fredag med långa dagar från tidig morgon till sen kväll. Tyvärr sammanfaller det med att jag har fått mängder med roliga eventsinbjudningar till just denna vecka. Jag skulle väldigt gärna gå på ALLA dessa men hinner inte en enda. De på dag- och eftermiddagstid är bara att glömma eftersom jag är på kurs och de på kvällstid orkar jag inte med efter en lång dag i ”skolbänken”. Jag missar även julbordet med jobbet som är en eftermiddag denna vecka. Jaja, vad är en bal på slottet *snyft*.

Min helg kommer i alla fall inledas storslaget med julshow med Suit & tie feat. Linda Bengtzing på Clarion Hotel Arlanda Airport och efterföljande övernattning på Best Western Plus Park Airport Hotel. Showbiljetter (show och middag) för två vuxna och övernattning för två på Best Western fick jag i en goodiebag vid pressträffen för En godare jul med Destination Sigtuna. Barnen följer med men de har vi själva lagt till för. På lördagen väntar sedan en minisemester. Vi styr vi kosan mot Östersund där vi på måndagen ska baka tunnbröd inför jul i en äkta bakstuga. Det ska bli superkul (även om vi missar även ett roligt brunchevent vi gärna hade gått på).

För mycket på agendan

Kött och potatis i all sin enkelhet.

Trots att jag har långa dagar på kursen måste mat ändå stå på bordet, och det snabbt, när man kommer hem. Dels försöker jag förbereda så mycket som möjligt i förväg, dels får jag och Mattias hjälpas åt så går det snabbare. Igår åt vi en ganska snabblagad men riktigt uppskattad maträtt till middag. Stekt fläskkarré med kokt potatis, brunsås, svartvinbärsgelé och grönsaker. Supergott! Till och med Gustaf som ALDRIG äter potatis hemma tog tre (3!!!!) stora potatisar som han mosade och hade sås på till köttet. En maträtt som rekommenderas när tiden tryter!

Brunsås

3.5 deciliter vatten
2 matskedar kalvfond (jag använde hemgjord köttbuljong istället för vatten och fond)
1 matsked smör
2 matskedar vetemjöl
0.5 deciliter grädde
1 tesked kinesisk soja
salt och peppar

Rör ihop vatten och fond till en buljong. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt buljongen, lite i taget under vispning. Låt såsen småkoka 4-5 minuter. Späd med grädde, smaka av med soja, salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *