Godaste rabarberpajen

Idag lagade jag till en supergod rabarberpaj till eftermiddagsfikat. Det var bakat enligt samma recept som den paj vi åt på nationaldagen. Emmas paj kallar vi den. En av de godaste pajerna jag ätit på länge! Det går säkert jättebra att ta vilken frukt som helst och sen göra smulsmeten och lägga ovanpå. Rabarber och jordgubbar skulle nog vara en kalasgod och somrig variant. Bara att experimentera sig fram! Serveras med glass eller vaniljsås.

Emmas rabarberpaj

Hacka lagom mycket rabarber, ös över i en pajform. Strö lite socker över.

Blanda 2dl vetemjöl, 2 dl socker, 1 tsk bakpulver och 1 ägg.

Fördela över rabarberblandningen.

Hyvla smör (ca 50g) och fördela högst upp.

in i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *