Gräddstuvade kantareller

Svamp är tyvärr något jag inte kan mycket om. Jag vågar mig inte ut i skogen för att plocka för jag skulle inte ens känna igen en kantarell och än mindre veta var jag ska leta efter de olika svamparna. Däremot köper jag gärna om priset inte är alltför högt. Idag hittade jag kantareller för 79 kr kilot. Pangpris (tror jag)! Ett halvt kilo fick följa med hem. Halva mängden fick fräsa i smör tillsammans med en finhackad vårlök. Sen tog jag på salt och peppar, grädde och en skvätt fond (brynt lök från Knorr). De gräddstuvade kantarellerna lades sedan på en alldeles färsk ciabatta och åts till middag. MUMS!!! Till middag blev det också lite annan plockmat som älgkorv vi köpte i Östersund, kräftstjärtar, ägg, avokado, grönsaker, såser och tunnbröd. Sååå gott! Jag satt mest och sa mums hela tiden.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *