Gräddstuvade kantareller
Svamp är tyvärr något jag inte kan mycket om. Jag vågar mig inte ut i skogen för att plocka för jag skulle inte ens känna igen en kantarell och än mindre veta var jag ska leta efter de olika svamparna. Däremot köper jag gärna om priset inte är alltför högt. Idag hittade jag kantareller för 79 kr kilot. Pangpris (tror jag)! Ett halvt kilo fick följa med hem. Halva mängden fick fräsa i smör tillsammans med en finhackad vårlök. Sen tog jag på salt och peppar, grädde och en skvätt fond (brynt lök från Knorr). De gräddstuvade kantarellerna lades sedan på en alldeles färsk ciabatta och åts till middag. MUMS!!! Till middag blev det också lite annan plockmat som älgkorv vi köpte i Östersund, kräftstjärtar, ägg, avokado, grönsaker, såser och tunnbröd. Sååå gott! Jag satt mest och sa mums hela tiden.
Senaste kommentarer