Gravad lax och färskpotatissallad med bönor och krämig vinägrett
Trots det regniga vädret vi har dragits med hela dagen blev kvällens middag en riktig sommarklassiker. Det blev gravad lax, gravlaxsås samt färskpotatissallad med bönor och krämig vinägrett. Så otroligt gott!!!
Gravad lax är fantastiskt gott. För en stor familj kan det bli ganska dyrt att köpa färdiggravad lax från affären. Men det är enkelt att grava laxen själv och hittar man en färsk lax på extrapris så kan man få ner kostnaden rejält. Det krävs dock några dagars framförhållning. Först ska man fysa laxen i minst ett par dagar. Sen ska den gravas i minst två dygn. Framförhållning är ofta inga problem för mig som älskar att planera!
Färskpotatissallad med krämig vinägrett, 4 portioner
Krämig vinägrett:
3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk majonnäs
1 1/2 msk riven pepparrot
svartpeppar
1 burk kidneybönor (400 g)
500 g kokt kall eller ljummen färskpotatis, skivad eller delad
150 strimlade sugar snaps
3-4 strimlade salladslökar
1 syrligt äpple, urkärnat, i bitar
Färska grovhackade kryddor
färsk pepparrot, riven
Blanda samman ingredienserna till vinägretten. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg potatis, sugarsnaps, salladslök, äpple, bönor, kryddor och pepparrot i en rymlig skål. Häll på vinägretten och blanda försiktigt.
Senaste kommentarer