Grekiska biffar med tzatziki och kokta potatisar och morötter
Till middag blev det grekiska biffar. Till detta serverades kokt potatis, kokta morötter och tzatziki. Mattias försvenskade det hela genom att ta fram en burk lingonsylt. Själv tog jag det sista av rotfruktssalladen. Vi åt tidigare än vanligt idag eftersom vi skulle iväg till en tygaffär för att beställa en rullgardin till vårt sovrum. Vi har så stort fönster där så vi måste specialbeställa en. Vi har persienner idag, men det är mer för insynsskydd. Det blir inte mörkt alls i rummet, så nu har vi bestämt oss för att göra något åt detta.
Grekiska biffar 8 port
800 g köttfärs
1.5 dl havregryn
3 dl vatten
1 fint hackad gul lök
2 tsk salt
svartpeppar
150 g fetaost
Blanda havregryn med vatten. Låt det svälla ca 10 min. Skala och finhacka löken. Rör ner salt, peppar och finhackad lök i havregrynsblandningen. Blanda sedan ner köttfärsen. Arbeta ihop alltsammans till en jämn smet. Tärna fetaosten fint. Blanda in tärningarna i köttfärssmeten.
Forma till biffar och stek dem på medelvärme i en stekpanna.
Tzatziki
2 dl grekisk yoghurt
1/2 gurka
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Skala och riv gurkan. Pressa ut vattnet ur gurkan. Blanda ner den i yoghurten. Pressa ned två vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer