Grilla som ett proffs

Hemma hos oss råder de klassiska könsrollerna. Jag sköter matplanering och matlagning, Mattias tar hand om huset och bilen (sen så hjälps vi åt med vissa saker inom båda områdena). Filippa gillar dockor och tar det lite lugnare (pysseltjej), Gustaf gillar bilar och svärd och flyger och far och sitter sällan stilla (inget pysslande här inte).

Den enda matlagning Mattias i stort sett har ensamrätt på är GRILLA. Det har jag aldrig gjort (illa, illa). Men efter ikväll hoppas vi på en ändring på detta. Jag är inbjuden av Spot and Tell på en grillkurs med Sydamerikanskt tema. Vi kommer få möjlighet att själv grilla en del av maten medan grillmästaren vägleder. Till maten dricker vi viner från Gato Negro. En sommelier berättar om vingården där dessa chilenska viner kommer ifrån och hur de passar till olika grillrätter.

Kvällens meny går inte av för hackor:

Snacks: Baguette med skivad chorizo och chimichurrisås. Proleta (ost, grillas, olivolja och oregano).
Förrätt: Fjärilschorizo, Criollasallad med limedressing.
Huvudrätt: Black angus ryggbiff (argentinskt kött), grillad potatis, mixsallad med criollasås, chimichurrisås till köttet.

Vitt och rött vin från Gato Negro till maten.

Mums!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *