Grilla som ett proffs
Hemma hos oss råder de klassiska könsrollerna. Jag sköter matplanering och matlagning, Mattias tar hand om huset och bilen (sen så hjälps vi åt med vissa saker inom båda områdena). Filippa gillar dockor och tar det lite lugnare (pysseltjej), Gustaf gillar bilar och svärd och flyger och far och sitter sällan stilla (inget pysslande här inte).
Den enda matlagning Mattias i stort sett har ensamrätt på är GRILLA. Det har jag aldrig gjort (illa, illa). Men efter ikväll hoppas vi på en ändring på detta. Jag är inbjuden av Spot and Tell på en grillkurs med Sydamerikanskt tema. Vi kommer få möjlighet att själv grilla en del av maten medan grillmästaren vägleder. Till maten dricker vi viner från Gato Negro. En sommelier berättar om vingården där dessa chilenska viner kommer ifrån och hur de passar till olika grillrätter.
Kvällens meny går inte av för hackor:
Snacks: Baguette med skivad chorizo och chimichurrisås. Proleta (ost, grillas, olivolja och oregano).
Förrätt: Fjärilschorizo, Criollasallad med limedressing.
Huvudrätt: Black angus ryggbiff (argentinskt kött), grillad potatis, mixsallad med criollasås, chimichurrisås till köttet.
Vitt och rött vin från Gato Negro till maten.
Mums!
Senaste kommentarer