Grillade hamburgare med rostad potatis
Dagens väder (strålande sol och ca 27 grader) inbjöd till en härlig grillmiddag. Ikväll föll valet på hemgjorda hamburgare. Resten av familjen körde, som vanligt, på max hamburgerbröd (Frisco-bröd). Själv testade jag ett ”nytt” tillbehör, rostad färskpotatis. I övrigt hade jag alla de klassiska hamburgstillbehören som senap, ketchup, hamburgerdressing, avokado, sallad, rädisor, rödlök, tomat och paprika. Lite grillsås tog jag också samt några grillade champinjoner. Riktigt gott! Potatisen var verkligen en höjdare och kommer bli tillbehör även till morgondagens middag. Men vad det blir får ni se imorgon!
Rostad småpotatis i ugn med gräslök och honung, 4 port
1 kg färskpotatis
Marinad:
2 msk mörk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 fint riven vitlöksklyfta
1/2 msk flingsalt
Svartpeppar
Tillbehör
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl finhackad rödlök
Flingsalt
Sätt ugnen på ca 200 grader. Blanda balsamicovinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en slät marinad. Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen. Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om ca 2-3 gånger undertiden. Lägg upp i en skål, strö lite flingsalt, gräslök och rödlök över innan servering.
Senaste kommentarer