Gulddraken 2016
Idag har jag och en av mina svägerskor varit på restaurang K-märkt för att uppleva utdelningen av Dagens nyheters årliga pris Gulddraken. Gulddraken har delats ut sedan 2001 för de bästa restaurangerna, kaféerna och barerna i Stockholm. Det delas även ut tre hederspriser samt två framtidsdrakar till restaurangskoleelever. Sedan starten 2001 har Gulddraken blivit Stockholms mest betydelsefulla restaurangpris.
Det bjöds på en hejdundrande fest med massor av god dricka och mat. Ett riktigt smakfyrverkeri. Som traditionen bjuder slogs det också rekord i Sveriges högsta champagnetorn (tidigare rekord 514 glas, 80 kilo tung och 90 flaskor champagne – i år 819 glas , 175 flaskor och 13 våningar högt). All mat var vegetarisk/vegansk och drycken (vin, champagne, öl, kaffe – ja all dryck) ekologisk. Tallrikarna var komposterbara. Gulddraken goes green alltså! Vi åt och drack och njöt verkligen av allt gott och den trevliga stämningen i lokalen. Fantastiskt trevligt och bra ordnat.
Vilka var det som fick Gulddrakarna då? Jo, Ricard Constantinou tilldelades Gulddrakens hederspris ”Årets matvisionär” för sitt arbete med Teatern i Skanstull, ett helt fantastiskt matkoncept som jag föll pladask för. Övriga vinnare blev:
Kafé: Enskedeparkens bageri
Bar: Bottles
Krog Budget: Ai Ramen
Krog Mellan: The Flying Elk
Krog Lyx: Omakase köttslöjd
Jag har inte besökt några av dessa ställen, men det ska ändras på. De verkar vara något utöver det vanliga!
Senaste kommentarer