Inspirationskväll med Cono Sur
För ett år sedan var jag med i en recepttävling där man skulle skapa ett recept som bäst passade till Cono Surs viner 2015. Jag lagade ett, enligt mig, fantastiskt hett fläsklägg med tryffelpuré och rårörda lingon. Maten passar perfekt till vinet Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenere. Ett rött vin med fruktig doft av fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, grön paprika, färska örter och choklad. Jag vann inte, men mitt recept finns samlat i en riktigt fin receptbroschyr som jag är mycket stolt över. Alla finalister bjöds förra året in till en middag med god mat och vin. Tyvärr kunde jag inte komma, men i år fick jag en ny chans. Igår var jag nämligen inbjuden till en inspirationskväll med Cono Sur.
Eventet höll till i den vackra Matstudion i centrala Stockholm. Vi var ett noga utvalt litet gäng matbloggare och kockar som bjöds på en helt magisk kväll med massor av god mat, gott vin, inspiration och inte minst trevligt sällskap. Dukningen man möttes var verkligen en humörhöjare och det blev bara bättre och bättre!
Den som lagade maten åt oss var ingen mindre än Thomas Sjögren, årets kock 2015. Han bjöd oss på en fantastisk 6-rätters meny som var milslångt ifrån den falukorv och makaroner min man och barn åt till middag hemma samma kväll. På plats fanns också Adolfo Hurtado, chefsvinmakare och VD samt Daniella, märkesvaruchef på Cono Sur. De hade noga valt ut passande viner till den goda maten. Jag kan tala om att vin och mat bildade en total harmoni och helhet. De visste vad de gör!
Sen sparkade kvällen igång. Första rätten ut blev ostron med päron och chili och bubblet Cono Sur Sparkling. Medan vi sippade på detta fick vi lyssna på Matilda Lindeblad, professionell matfotograf och lärare på fotografiska akademin, samt Sofija T. Strindlund, prisbelönt mobilfotograf. De gav oss konkreta tips och råd kring hur man bäst fotar mat och vin. Riktigt intressant och jag lärde mig en hel del jag inte kände till eller hade tänkt på sedan innan. Kunskaperna försökte jag omsätta under kvällens fotografering!
Middagen förflöt med mycket prat, skratt, instagrammande, mat och vin. Det var både nya och gamla bekantskaper i gänget och stämningen var på topp, kul! Det vi åt och drack var i fallande ordning:
Marinerad lax med grape, chipotle och avokado, Bicicleta Pinot Grigio 2015
Vitlöksbakad kummel med majs, habanero och kantareller, Single Vineyard Chardonney 2015
Tartar på oxe med vattenkrasse, rostat bovete, och melon, Cono Sur Organic Pinot Noir 2015
Biff med broccoli, chimchurri och silverlök, Ocio 2013
Ananas med choklad och jordnötter, Kaffe och te
Vad gäller maten har jag svårt att utse någon favorit. Allt var så gott och vällagat! Vinerna supergoda alla fem, men favoriten blev Ocio. Doften, smaken, färgen – lovely! Jag kommer hänga på låset när denna flaska släpps i november. Ocio 2013, lätt halstrad färsk tonfisk, blåbärssås och potatis skulle enligt tips från Alfredo passa extra bra till vinet. Det ska testas!
Stort tack Spring Wine & Spirits för en underbar kväll!
Senaste kommentarer