Kinagryta

Kinagryta på spisen

Kinagryta på spisen

Kvällens middag blev en improviserad kinagryta. Jag utgick ifrån skinkgrytbitar och utan plan så blev det tillslut en kinagryta. Till grytan serverade vi råris.

Kinagryta, 4 port

400 g skinkgrytbitar skivad i mindre bitar
1 burk krossade tomater
1 strimlad gul lök
1 strimlad gul paprika
2 morötter i slantar
1/2 burk konserverad ananas i bitar
Spaden från ananasburken
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl soja
Salt och peppar

Bryn skinkan. När den är färdigbrynt, lägg i löken, paprikan och morötterna och bryn några minuter till. Häll ned krossade tomaterna. Häll ned halva mängden ananas och allt spad. Häll ned rödvinsvinäger och soja. Låt puttra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *