Kolarhustruns pasta
Har ni hört talas om kolarhustruns pasta? Det åt vi till middag ikväll. Kolarhustruns pasta är ett annat namn på Pasta alla carbonara och syftar på svartpepparn på toppen som liknar kol. Carbonara är en snabblagad pastaklassiker som finns i en mängd olika receptvarianter. I mitt recept har jag sidfläsk, lök, grädde, ägg och massor av fin parmesan – äkta ska det vara. Enkelt, snabblagat och gott!
Pasta alla Carbonara, 4 port
250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta
4 äggulor till servering
Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av nymald svartpeppar.
Senaste kommentarer