Korv – om våra barn får bestämma
Idag ville Gustaf och Filippa bestämma vad vi skulle äta till middag. Det blev ugnsbakad falukorv med mos. Korv, och falukorv i synnerhet, är populärt här hemma. Inte bara barnen gillar det, även vi vuxna. Den här falukorven var dessutom lite finare och godare än ”vanlig” falukorv. Den hade en kötthalt på 75%. Skillnaden märks tydligt i smak och konsistens. Den var otroligt smakrik och fast i konsistensen. Dyrare än många andra sorter men ibland tjänar man på att betala lite mer då man får så mycket bättre råvara.
Jag skar snitt i korven och snitten fyllde jag med ost, skivade äpplen och skivad lök. Sedan toppade jag med senap. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter (varierar efter ugn). Moset gjordes på skalad mandelpotatis som jag kokade upp samt varm mjölk (+salt och peppar) som hälldes ner innan jag mixade samman allt till ett krämigt och välsmakande mos. Till korven och moset blev det ännu mer senap (även ketchup för vissa) samt grönsaker. Hur gott som helst! Tur att barnen får bestämma ibland!
Senaste kommentarer