Krispiga sötpotatis pommes utan fritös
Ni som följer min blogg har nog förstått att jag (och Mattias) älskar sötpotatis. Vi har gjort en hel del hälsosamma och läckra recept där sötpotatis ingår. Vad sägs om Kryddig vegansk etiopisk gryta, Vegansk burgare, Mustig mexgryta med svarta bönor, Veggie Halloumi Hotpot, Kyckling med honungsrostad sötpotatis & pumpafrön, etc. Pommes är ju hur gott som helst och allra helst sötpotatis pommes. Nuförtiden gör jag alltid mina sötpotatis pommes i min airfyer, dvs hälsosamma fritös (glöm inte tävlingen här på min blogg som pågår där just du kan vinna en Philips Airfryer). Det ger ett mycket fettsnål och gott resultat. De flesta använder annars vanlig fritös för att få till det rätta krispet. Men man kan även göra krispiga sötpotatis pommes utan fritös.
Här kommer min sunda version av de vanligtvis feta och friterade pommes frites. Det är superlätt att göra, det blir krispigt utan att drypa av fett och smaken är helt magisk! Passar perfekt som tillbehör till en blodig biff, en hamburgare, vegetarisk burgare, kyckling eller korv.
Krispiga sötpotatis pommes, 4 port
3 sötpotatisar
2 msk majsstärkelse (Maizena eller potatismjöl)
olivolja
flingsalt
Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen noga. Skalet ska nämligen behållas på. Skär potatisen i stavar. Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll ut potatisen. Pudra över majsstärkelse med en sil och blanda ordentligt. Droppa över olivolja och flingsalt efter smak. Rör runt och bred ut stavarna. Se till att de inte ligger på varandra för mycket. Ugnsrosta sötpotatisen i ca 30-40 minuter eller tills de blir krispiga. Höj till grillfunktion de sista minuterna för att få extra krisp men var noga så att de inte bränns.
Senaste kommentarer