Kyckling med bacon och parmesanost
Tänk att man hinner glömma bort gamla favoriter när det kommer till maträtter. Maträtter som hela familjen slukar och det är slicka-tallrik-varning på. Kvällens middag, kyckling med bacon och parmesanost, är en av de som faller in under denna kategori. Vad jag kan se var det i september 2010 vi åt den senast. Skandal! Nu kommer det garanterat inte dröja så länge till nästa gång. Gustaf ville helst att jag skulle laga till denna mat även imorgon, bra betyg!!!
Förutom att rätten smakar helt magiskt gott är den också enkel och snabb att laga till. Man kan använda färdiggrillad kyckling, kyckling tillagad i ugn eller stekt kyckling. Allt beroende på tid och vilja. Själv använde jag stekt kycklinglårfilé från Kronfågel – en av mina favoriter. Mitt recept har inga exakta mått. Anledningen är att en del vill ha mycket eller lite kyckling, mycket eller lite bacon samt mycket eller lite pasta. Mycket parmesanost vill nog alla ha, hahaha! Det som verkligen sätter pricken över i på denna rätt är dressingen som man toppar kycklingen, pastan och baconet med. Smakrik, fruktig och gudagod! Till pastan rekommenderas en fräsch sallad.
Laga, ät och njut! Fungerar både till vardags och som bjudmat.
Kycklingpasta med bacon och parmesanost
Stekt/grillad/ugnsbakad kyckling skuren i munsbitar
Nykokt pasta
Stekt bacon
Dressing:
4 msk olivolja
1.5 msk balsamvinäger av god kvalitet
1.5 msk vatten
3-4 finrivna eller pressade vitlöksklyftor
0.5 tsk salt
1 msk senap
Peppar
Blanda ihop samtliga ingredienser till dressingen.
Blanda ihop pasta, kyckling och bacon i en stor skål eller form. Häll över dressingen och rör om. Toppa allt med flagor av äkta parmesan. Servera en fräsch grönsallad till maten.
Senaste kommentarer