Kyckling med ugnsbakade grönsaker
Idag testade jag en ny grönsak/rotfrukt jag aldrig testat förut, butternut squash. Jag skar den i centimeterstora bitar och blandade med bitar av palsternacka, morot, rotselleri och potatis. Dessa fick gotta sig på en ugnsplåt tillsammans med en hel kyckling jag smort in med ett kryddsmör bestående av smör, pressad vitlök, rivet citronskal och salt. Lite extra salt på rotfrukterna och sen in i ugnen i ca 45-50 minuter på 225 grader. Resultatet blev otroligt gott. Saftig kyckling och saftiga, välsmakande rotfrukter. Jag rev parmesanost ovanpå rotfrukterna och toppade med rostade pinjekärnor. Det förhöjde smaken ytterligare. Butternut sqaushen var ett nytt roligt inslag till de rotfrukter jag annars alltid använder. Den hade en söt, god smak som passade bra till kycklingen och de övriga rotfrukterna.
Senaste kommentarer