Kyckling med ugnsbakade grönsaker

Idag testade jag en ny grönsak/rotfrukt jag aldrig testat förut, butternut squash. Jag skar den i centimeterstora bitar och blandade med bitar av palsternacka, morot, rotselleri och potatis. Dessa fick gotta sig på en ugnsplåt tillsammans med en hel kyckling jag smort in med ett kryddsmör bestående av smör, pressad vitlök, rivet citronskal och salt. Lite extra salt på rotfrukterna och sen in i ugnen i ca 45-50 minuter på 225 grader. Resultatet blev otroligt gott. Saftig kyckling och saftiga, välsmakande rotfrukter. Jag rev parmesanost ovanpå rotfrukterna och toppade med rostade pinjekärnor. Det förhöjde smaken ytterligare. Butternut sqaushen var ett nytt roligt inslag till de rotfrukter jag annars alltid använder. Den hade en söt, god smak som passade bra till kycklingen och de övriga rotfrukterna.

Härlig allt-i-ett-kycklingrätt

Härlig allt-i-ett-kycklingrätt

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *