Kycklingbröstfilé med grillad paprika
Medan jag ändå var igång och testade Kronfågel DELis nyhet kycklinglårfilé med prosciutto & salvia testade jag även den andra nyheten, kycklingbröstfilé med grillad paprika. Det är bara två kycklingfiléer i en förpackning och det räcker inte till ifall jag eller Mattias vill ha middag och lunch.
Till kycklingen lagade jag en krämig kantarellrisotto. Vilken bra kombo det blev! En riktig höstfröjd!
Kantarellrisotto, 2 port
1 hackad schalottenlök
175 g kantareller
1 msk olivolja
1 dl risottoris
1 dl vitt vin
3 dl grönsaksbuljong
1 msk smör
1 dl riven parmesanost
Finhacka schalottenlök. Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken och riset på svag värme några minuter. Det ska bli lätt glansigt. Tillsätt svampen, vinet och lite av grönsaksbuljongen. Låt det hela koka sakta tills vätskan börjar koka in. Rör om då och då. Späd efter hand med mera buljong tills risotton totalt har kokat, 18-20 minuter. Rör slutligen i osten samt en smörklick och smaka av med salt.
Senaste kommentarer