Kylskåpsrensning
Kvällens middag blev en fantastiskt god paj. En paj i ”januaristil”, dvs lite nyttigare men ändå med mycket goda smaker. Den bygger dessutom på rester i kylen. Vi hade en stor bit ost som på grund av ett felköp ingen ville äta upp. Det var en extralagrad 10% hårdost som var plastig och trist. Det fanns också en stor bit fin salami med mycket smak som blivit över efter julfirandet. En halv paprika hackades ner och togs till vara. Smör, kvarg och mjöl bildade en pajbotten, äggstanningen gjordes på 3 ägg, 1 1/2 dl lättmjölk, 1 1/2 dl matlagningsgrädde och 3 dl 10%-ig ost, salt och peppar. Tillsammans bildade de en god salamipaj. En fräsch sallad till och torsdagsmiddagen blev komplett! Mums!
Lättare pajdeg
2½ dl vetemjöl (vi brukar ersätta 1 dl vetemjöl med 1 dl grahamsmjöl)
75 g smör
3/4 dl kesella mager kvarg
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Senaste kommentarer