Lax med fetaosttäcke
Dags för fisk till middag. Lax föll valet på denna gång. Som vanligt kan man nästan säga. Lax är gott, inte allt för dyrt och går att variera på många sätt. Det ska mycket till innan jag tröttnar på just lax.
Toppingen på laxen byggde på rester som fanns hemma. I kylen hade vi en halv fetaost och ett halvt paket Cantadou färskost med vitlök och örter. Självklart tog jag till vara på dessa och gjorde en fetaostcreme. Jag mosade ca 1/3 paket färskost med den halva fetaosten, salt och peppar. Jag fick spä cremen med någon matsked gräddfil då den annars blev väldigt tjock. I med laxen i en ugnssäker form. Sedan bredde jag fetaostcremen på fisken så den blev som ett täcke. Fisken fick sedan åka in i ugn på 175 grader i ca 30 min. Tiden beror på laxens tjocklek och ugnens effekt.
I kylen fanns även rester av kokt potatis och basmatiris från veckans tidigare middagar. Detta fick bli laxens tillbehör tillsammans med grönsaker.
Senaste kommentarer