Midsommarafton 2017
Jag gillar att traditioner. Att följa givna mönster och vanor. Sedan gillar jag även att bryta av med nytt och spännande. Många traditioner är sen länge, andra är nya och skapas allt efter som livet har sin gilla gång. Familjens midsommarfirande är en trevlig tradition som har firats på ungefär samma sätt de senaste åren. Midsommarafton 2017 blev inget undantag från detta.
Precis som förra året och tidigare år firades midsommarafton tillsammans med familjen G. Dagen började med en fantastisk, traditionell midsommarlunch där vi alla bidrog med våra favoriter. Olika sorters sill, gravad lax, hovmästarsås, rödbetssalladm ägghalvor med kaviar, västerbottenpaj, köttbullar, prinskorv, pepparrotsfyllda köttrullar, färskpotatis, gräddfil, bröd, smör och ost, öl, snaps och alkoholfri dricka. Vi satt länge och år och drack, njöt av värmen, allt det goda och varandras sällskap.
I närheten av oss arrangeras det varje år resande av majstång med traditionell dans kring stången vid skidbacken Bruket. Man har med picknickmat och filtar och mycket folk brukar vara på plats. Vi var där tex 2011 och 2010 (alla år ligger inte ute på bloggen). Vi har pratat i flera år om att komma iväg och ta vårt fika där men det har liksom inte blivit av.
Men i år har vi äntligen skapat en ny tradition. Vi kom hör och häpna iväg!!! Picknickkorg med skumpa till stor och liten, jordgubbspannacotta och lite annat gott packades ner och fraktades på cyklar genom skog och mark. Vädret var kanon! Vi vuxna satt och njöt på filtarna medan barnen klättrade upp för skidbacken eller cyklade på terrängbanan vid nedkanten av backen. Härligt!
När vi kom tillbaka tog vi det lugnt en stund innan kvällens grillmiddag gjordes i ordning. Det blev färskpotatis, grillad fläskfilé, sallad såser, ost och kex, gott vin och alkoholfria dryckesalternativ. Till efterrätt hade jag gjort Emmas paj men på färska svenska jordgubbar och till detta serverades vaniljglass, kaffe och te. Allt var så gott!
Chips, mer dryck och massa härligt prat följde tills vi bröt upp vid 1-tiden. En fantastisk trevlig kväll som vi gärna gör om nästa år igen!
Emmas rabarberpaj
Hacka lagom mycket rabarber, ös över i en pajform. Strö lite socker över.
Blanda 2dl vetemjöl, 2 dl socker, 1 tsk bakpulver och 1 ägg.
Fördela över rabarberblandningen.
Hyvla smör (ca 50g) och fördela högst upp.
in i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter.
Senaste kommentarer