Morbergs kalops i Crock-Pot

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

You may also like...

5 Responses

  1. Lennart Alm skriver:

    Såg receptet på kalops o undrar hur sund är kalvfonden ? O räcker inte skyn man får vid stekning ?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Jag följde inte Morbergs ursprungliga recept. I min Crock-Pot tog jag 2 msk kalvfond och 1 dl vatten. Det blev perfekt!

  3. Hans Reuterberg skriver:

    Ett annat tips är att inte reda av med mjöl eller annan redning.
    Ta upp allt kött och en stor del av morötterna (de är ju så goda när man äter dem som hela bitar), kör med mixerstav ner all lök och lite av morötterna. De innehåller så mycket stärkelse o annat, som gör att de reder såsen till perfektion.

  4. Jessica skriver:

    Kan man ha i lite matlagnings grädde också? Och om ja hur mycket? Med vänlig hälsning, Jessica

  5. Jessica Sundberg skriver:

    Det kan man säkert! Ta i så fall i sista 30 minuterna. Jag har aldrig testat med grädde men det beror nog på hur mycket vätska som redan bildats i Crock Pot. Antingen häller man ut en del och fyller på med grädde eller så tar man ett par deciliter typ!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *