Mormor Marias tunnbröd

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

You may also like...

4 Responses

  1. Wasti skriver:

    Vill gärna ha receptet på Mormor Marias tunnbröd

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Mormor Marias hembakta tunnbröd, 106 kakor

    2.25 paket jäst
    6 liter mjölk
    1 1/2 flaska ljus sirap
    3 tsk salt
    2 pkt hel anis
    2 pkt hel fänkål
    2 pkt hel kummin
    325 g margarin
    ca 1 kg grahamsmjöl
    ca 6 kg vetemjöl

    Smält margarinet. Häll ned mjölk och sirap och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Smula ned jästen i bunke. Häll över den fingervarma vätskan. Anis, fänkål och kummin läggs i mortel och mals fint. Blanda ned kryddor och mjöl och rör till smidig deg. Jäs till dubbel storlek. Använd 1 påse hjorthornssalt till utbakning. Forma till runda bullar. Kavla ut och grädda i bakugn.
    Justering för 6 l:
    Det som inte stämmer är jäst som ska vara 3 pkt på 6 l, smör 360-390 gr på 6 l, max 7 hg grahamsmjöl på 6 l. Malda brödkryddor 8 påsar på 6 l.

  3. Wasti skriver:

    Tusen tack!

  4. lmami skriver:

    Vill gärna ha receptet på Mormor Marias tunnbröd
    Jessica Sundberg
    mars 8, 2017 kl. 2:36 e m
    Mormor Marias hembakta tunnbröd, 106 kakor
    2.25 paket jäst
    6 liter mjölk
    1 1/2 flaska ljus sirap
    3 tsk salt
    2 pkt hel anis
    2 pkt hel fänkål
    2 pkt hel kummin
    325 g margarin
    ca 1 kg grahamsmjöl
    ca 6 kg vetemjöl
    Smält margarinet. Häll ned mjölk och sirap och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Smula ned jästen i bunke. Häll över den fingervarma vätskan. Anis, fänkål och kummin läggs i mortel och mals fint. Blanda ned kryddor och mjöl och rör till smidig deg. Jäs till dubbel storlek. Använd 1 påse hjorthornssalt till utbakning. Forma till runda bullar. Kavla ut och grädda i bakugn.
    Justering för 6 l:
    Det som inte stämmer är jäst som ska vara 3 pkt på 6 l, smör 360-390 gr på 6 l, max 7 hg grahamsmjöl på 6 l. Malda brödkryddor 8 påsar på 6 l.
    Wasti
    mars 8, 2017 kl. 3:02 e m
    Tusen tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *