Ner med det i woken
Ikväll plockade jag fram den gamla hederliga woken som ligger och skräpar i lådan med stekpannor. Wokpannan blev utnämnd till årets julklapp 1990 av Handelns utredningsinstitut så ”fenomenet” har hängt med länge. Min kommer till användning lite då och då men är egentligen hur praktisk som helst. Det mesta kan slängas ner i wokpannan och på ett vips har man (oftast) en riktigt bra och god måltid.
Kvällens middag blev kycklingwok med ris. Idag valde jag att göra en thai-inspirerad wok med röd curry, kokosmjölk och cashewnötter. Jag använde en färdig påse wokgrönsaker för att spara lite tid men kompletterade med skuren squash som jag tycker är gott i just wok. Middagen blev riktigt god och kändes nyttig och bra!
Kycklingwok i röd curry, 4 port
4 st kycklingfiléer
1 msk olja
1 msk röd curry
1 msk sesamolja
1 msk honung
1 pressad lime
1 tsk soja
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 påse wokgrönsaker
cashewnötter
Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i woken med olja. Tillsätt wokgrönsaker, sesamolja, röd curry, soja, lime och honung och fortsätt bryna tills grönsakerna har lagom krispighet. Häll i kokosmjölken och låt det sjuda i drygt 5 minuter. Toppa med cashewnötter och servera med ris.
Senaste kommentarer