Njutning på hög nivå
Jag är en godisgris och choklad står högt i kurs hos mig. Egentligen gillar jag ”fulchoklad” (typ Marabou, Fazer, etc) lika mycket som ”finchoklad” (Chokladfabriken, Robert E och andra handgjorda praliner) men det är något visst med just finchoklad. Bättre råvaror, kraftigare och ofta godare smak, kvalitet rakt igenom. Lyx helt enkelt.
Jag blev så sugen på kocklandslagets framtagna specialpraliner att jag kände mig manad att redan idag åka till Vete-Katten för att skaffa mig min alldeles egna presentkartong innehållandes dessa. Jag och Mattias provsmakade dessa efter middagen. Pralinerna beskrivs på följande sätt:
Mattias Ljungberg
Lakritskola. En ljuvligt krämig smekning för gommen med lakritssting i avslutningen. Just love it!
Patrik Fredriksson
En vackert formad chokladpralin med klassisk smak av Sverige. Kardemumma. Smakar mmmmumma!
Johan Sandelin
Ganache på mäktig choklad från Madagaskar. Klassisk tryffel med fruktig smak av röda bär och apelsin. This is the real thing!
Daniel Roos
Criollobönan ger kanske den allra finaste chokladen. Med den höga syran i havtornskrämen blir det ett lyckligt och smakligt pralinäktenskap. Norrlandskustens Guld. Det bästa av två världar. Sweet & sour!
Åh, vilken smakupplevelse det blev. Allra godast var Johan Sandelins ganache. Den var helt perfekt. Vilken god och smakrik choklad! På andra plats kom enligt mig Daniels pralin. Spännande smak av havtorn i fin harmoni med underbar choklad. På tredje plats kom Mattias lakritskola. Supergod lakritskolasmak och god choklad men tyvärr tyckte jag själva kolan var lite för rinnig (förvarade den i rumstemperatur men kanske hade vi för varmt inne?!). På sista plats placerar jag Patriks kardemumma-pralin. Helt okej. God smak av kardemumma och god choklad, men jag tycker inte att kardemumma passar i en pralin. Kardemumma passar i bullar. Nån måtta får det vara 🙂 !
Sammanfattningsvis en mycket trevlig chokladask innehållandes underbara praliner. Passar perfekt som fin gå-bort-present!
Senaste kommentarer