Nyttig kebab med ris
Jag älskar kebab. Helst äter jag den i rulle på pizzerian som ligger i närheten av mig. Deras kebabpizza är inte dum den heller!!! Kanske inte det nyttigaste man kan äta och definitivt inget man köper för att äta en vanlig vardag. Men har ni testat att göra egen? Det är hur lätt som helst och smakar precis lika gott som köpekebab. Riktigt nyttigt är det också. Bara att blanda köttfärs med ägg och kryddor, in i ugnen drygt tre timmar, låter svalna i kyl över natten, skär i tunna skivor och steker på!
Serveras med ris, pommes, sötpotatis eller i bröd och komplettera med vitlökssås, hamburgerdressing och grönsaker.
Hemgjord kebab, 4 port
1 kg nötfärs
1 1/2 msk malen spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk lökpulver
1 ägg
Salt och peppar
Sätt ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser. Forma till en rulle. Rulla in i folie med folieändarna böjda nedåt för att vätskan ska rinna ut. Lägg ett galler på en djup plåt. Placera rullen på gallret. Lägg in i ugnen på 100 grader i cirka tre timmar. Låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Innan du ska äta skivar du tunna skivor, med hjälp av osthyvel, mandolin eller kniv. Stek i olja eller smör och servera genast.
Hamburgerdressing
1/2 dl majonäs
1/2 dl kvarg
1/2 dl chilisås
salt och peppar
Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt ca 15 min innan servering.
Senaste kommentarer