Müslibars
Ikväll blev det föruom en skål frukt även lite nyttigare müslibars till fika. Receptet hittade jag hos Lina på Matsåklart. De blev jättegoda, även för mig som inte gillar kaffe alls. Smaken påminner lite om hemmagjorda kokosbollar, och det är ju alltid gott!
Choklad & fikonbars
200 g torkade fikon
1 msk kakao
2 msk kallt kaffe
3 dl müsli
200 g sultanrussin
2 dl havregryn
garnering:
175 g mörk choklad
1 tsk smör
Skölj fikonen och klipp bort de hårda stjälkarna. Skär fikonen i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med kakao och kaffe. Mixa ihop. Tillsätt müslin och hälften av russinen. Arbeta snabbt ihop. Ta upp massan och lägg i en bunke. Blanda med resten av russinen och havregrynen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 24×24 cm i diameter. Tryck ut massan och platta till så att ytan blir jämn. Låt stå i kylen ca 1 timme.
Smält choklad och smör i mikro eller vattenbad. Täck kakan med choklad. Låt kakan stå kallt tills chokladen har stelnat och skär den sedan i bitar.
Senaste kommentarer