Category: Bröd

0

Skjuts in i ugnen

Brödet är nu klart efter ca 25 minuter i ugnen. Ett stort, helt fantastiskt bröd som luktar helt ljuvligt! Ska bli gott att smaka!

0

Brödet tar form

Nu har surdegen vilat i bunke ett par timmar. Dags att jäsa en timme i brödkorg. Det här ser bra ut!

0

Färdig surdeg

I frysen hemma ligger en perfekt rågsurdeg. Nu var det länge sedan jag bakade surdegsbröd och därför ligger surdegen i frysen och vilar tills jag får nästa ryck. När jag var i affären idag...

0

Surdegen Karl

Bor du i Stockholm? Vill du bli ägare till surdgen Karl? I höst fyller Fazer 120 år. För att fira detta ger företaget 120 personer chansen att bli ägare till en av nordens äldsta...

0

Bakexperiment

Om en och en halv vecka går Fazers baktävling av stapeln. Jag och två andra bloggare ska med hjälp av Fazers ursprungliga 120 år gamla surdeg skapa ett eget brödrecept och det vinnande brödet...

0

Nu har den kommit

Nu har min 120 år gamla surdeg kommit hem till mig. Det var inte lite som kom. 10 kg fryst surdeg 🙂 Den skulle helst förvaras i frysen men jag med min redan överfulla...

0

Ledig dag mitt i veckan

Idag har barnens förskola stängt så vi är lediga i det soliga, varma vädret! Underbart! Vi har njutit av nybakade scones och yoghurt med frukt till frukost och nu väntar utflykt till Akalla 4H-gård...

1

Lyxig helgfrukost

Det spelar ingen roll om jag är själv, själv med barnen eller om hela familjen är samlad, på helgerna hör det till med nybakt bröd. Idag njöt jag och barnen av nybakta scones med...