Category: Bröd

0

Vetesurdegen testad

Så har jag bakat med min nygjorda vetesurdeg. Det blev en seg och hålig levain från Paindemartins blogg. Vi har inte smakat brödet ännu men det ser fantastiskt ut och doftar ljuvligt! Visst är...

0

Dag 5

Yes! Jag gjorde det! Lyckades med rågsurdegen alltså. Nu är det dag 5 och sista matningen gjordes i morse. Nu bubblar surdegen och den luktar precis som en surdeg ska, dvs surt. Nu blir...

0

Dag 4

Nu börjar även rågsurdegen komma igång. Idag är det dag 4 och det börjar bubbla lite lätt. Rågsurdeg, dag 4 morgon 100 g ljummet vatten 90 g ekologiskt rågmjöl Rågsurdeg, dag 4 kväll 100...

0

Dag 3

Nu tror jag det börjar hända något med surdegarna. Vetesurdegen matades imorse och ska nu vara klar. Jag ger den några timmar till för den är bara lite bubblig. Har för mig den ska...

0

Dag 2

Surdegsbebisarna dag 2. Hoppas de växer och mår bra. Ser inget speciellt ut ännu.

0

Häng med

Nu har jag startat en vetesurdeg och en rågsurdeg. Häng med! Vetesurdeg dag 1 morgon 35 g ljummet vatten 25 g mild yoghurt 50 g vetemjöl Rör ihop och låt stå ganska varmt. Rågsurdeg...

Död och elände 0

Död och elände

Min rågsurdeg har dött… Jämmer och elände! Jag har haft den stående i kylen och har glömt att mata den på ett tag. En surdeg som står i kylen bör matas en gång i...

0

Underbara helgfrukostar

Vi lyxar nästan alltid till det på helmorgnarna med nybakta bröd eller scones. Så här gott var mitt lördagsmorgonfika! Nyttiga scones med gott pålägg.