Category: Bröd

0

Bakexperiment

Om en och en halv vecka går Fazers baktävling av stapeln. Jag och två andra bloggare ska med hjälp av Fazers ursprungliga 120 år gamla surdeg skapa ett eget brödrecept och det vinnande brödet...

0

Nu har den kommit

Nu har min 120 år gamla surdeg kommit hem till mig. Det var inte lite som kom. 10 kg fryst surdeg 🙂 Den skulle helst förvaras i frysen men jag med min redan överfulla...

0

Ledig dag mitt i veckan

Idag har barnens förskola stängt så vi är lediga i det soliga, varma vädret! Underbart! Vi har njutit av nybakade scones och yoghurt med frukt till frukost och nu väntar utflykt till Akalla 4H-gård...

1

Lyxig helgfrukost

Det spelar ingen roll om jag är själv, själv med barnen eller om hela familjen är samlad, på helgerna hör det till med nybakt bröd. Idag njöt jag och barnen av nybakta scones med...

0

Vetesurdegen testad

Så har jag bakat med min nygjorda vetesurdeg. Det blev en seg och hålig levain från Paindemartins blogg. Vi har inte smakat brödet ännu men det ser fantastiskt ut och doftar ljuvligt! Visst är...

0

Dag 5

Yes! Jag gjorde det! Lyckades med rågsurdegen alltså. Nu är det dag 5 och sista matningen gjordes i morse. Nu bubblar surdegen och den luktar precis som en surdeg ska, dvs surt. Nu blir...

0

Dag 4

Nu börjar även rågsurdegen komma igång. Idag är det dag 4 och det börjar bubbla lite lätt. Rågsurdeg, dag 4 morgon 100 g ljummet vatten 90 g ekologiskt rågmjöl Rågsurdeg, dag 4 kväll 100...

0

Dag 3

Nu tror jag det börjar hända något med surdegarna. Vetesurdegen matades imorse och ska nu vara klar. Jag ger den några timmar till för den är bara lite bubblig. Har för mig den ska...