Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot
Goda stekar av lamm, älg eller nöt passar perfekt att ställa fram tillsammans med resten av påskens läckerheter. De passar självklart lika bra när som helst under året när man är sugen på en...
En blogg om att leva sunt och hitta balans i livet
Goda stekar av lamm, älg eller nöt passar perfekt att ställa fram tillsammans med resten av påskens läckerheter. De passar självklart lika bra när som helst under året när man är sugen på en...
I senaste numret av Runner’s world hittade jag ett recept på en fräsch lunchrätt med kikärtor och torsk jag blev mycket nyfiken på. Bakom receptet står mästerkocken Tommy Myllimäki. Vi behöver äta mer fisk,...
Ni har hört det tusentals gånger. Jag älskar bröd. Yadayada, liksom. Men visste ni att jag även älskar rostat bröd? Brödet blir härligt varmt, frasigt och gott och den goda doften som sprider sig –...
Idag var det dags för grillpremiär med strålande sol i bakgrunden. Självklart åker grillen fram när solen skiner och det är cirka 10 grader varmt. Fattas bara annat! Eftersom det var jag själv som...
Nästa vecka är det påsk. Tiden går för snabbt ibland. Man hinner inte med allt man måste och skulle vilja göra. Själv jobbar jag in i det sista. Har halvdag på skärtorsdag. Vi ska...
Jag älskar Per Morberg och hans recept. Kalops, Boeuf Bourguignon, Älgfärsbiffar, Biff Rydberg, ja listan kan göras lång! Idag lagade jag för första gången sjömansbiff, Per Morbergs sjömansbiff i Crock Pot. Sjömansbiff är klassisk svensk husmanskost som verkligen passar...
I mars och april har min favoritrestaurang Kalf & Hansen ett ny gästkock med egen rätt på menyn. Senast det begav sig stod Christian Olsson i centrum. Nu har Mattias Bosta, en av Sveriges mest lovande unga kockar, fått skapa sin...
Våffeldagen närmar sig med stormsteg. På söndag är det dags. Jag har beställt hem ett belgiskt våffeljärn jag hoppas hinner komma innan dess. Annars serverar jag mina magiska klassiska våfflor eller en nyttigare variant. För att fira min...
Senaste kommentarer