Category: Recept

0

Så var jag igång

Yes! Nu har jag startat igång årets mathöjdpunkt – advent och jul! Idag bakade jag säsongens första lussebullar. Jag älskar saffran och bakverk av alla de slag som innehåller saffran. Just de här lussebullarna...

0

Annorlunda lasagne

I senaste numret i Allt om Mat (nr 18 2012) hittade jag ett recept på en variation till den klassiska vanliga lasagnen. Under rubriken fredagsgourmet presenterades en lasagne gjord på viltfärs. För oss gäller,...

0

Långlagat slår det mesta!

Alltså, jag säger bara långlagad mat!!! Så nedrans gott!!! Kött/fisk/fågel som tillagas på låg temperatur under lång tid får sådana fantastiska smaker och mörhet. Mina smaklökar vattnas bara jag tänker på det. Ju längre...

1

Gudomligt god och kladdig

Har precis avnjutit en underbar middag med huvudrätt och efterrätt. Huvudrätten blev paradrätten, kyckling i god sås med ris och sallad. Funkar i alla lägen, omtyckt av alla och lättlagat som bara den (sköter...

1

Skrota kokboken?

Använder ni era kokböcker väl eller står de och samlar damm i en gammal bokhylla? Jag köper fortfarande en hel del kokböcker. Jag brukar som regel läsa igenom böckerna, sitter och dregglar över alla...

0

Avancerat? Nej!

Har du ätit Tjälknöl någon gång? Tjälknöl eller Tjälknul är en ursprungligen norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme. Ordet kommer av att köttet börjar tillagas tjälfruset (genomfruset), och...

0

Den absolut godaste!

Den absolut godaste maten jag kan laga till är den vid det här laget välkända kycklingfiléer i god sås. Är det en rätt som är to-die-for så är det denna. Jag tror att alla...