Category: Recept

Tjälknöl med potatisgratäng och grönsaker 0

Avancerat? Nej!

Har du ätit Tjälknöl någon gång? Tjälknöl eller Tjälknul är en ursprungligen norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme. Ordet kommer av att köttet börjar tillagas tjälfruset (genomfruset), och...

Kyckling i god sås, ris och grönsaker 0

Den absolut godaste!

Den absolut godaste maten jag kan laga till är den vid det här laget välkända kycklingfiléer i god sås. Är det en rätt som är to-die-for så är det denna. Jag tror att alla...

Kokospannkakor 0

Pannkaksvariation

Testet av Risentas mjölnyhet kokosmjöl fortsätter. Vi lyxade till frukosten i morse med att steka kokospannkakor som vi åt med hemgjord blåbärssylt. De var verkligen goda och kokosmjölet gav pannkakorna en lite annorlunda men...

Bakning pågår 1

Bakning in progress

Här hemma har det bakats med för mig nya mjölsorter. I veckan fick jag hem Risentas nyhet i sitt mjölsortiment, Kokosmjölet. Jag fick även hem Risentas mandelmjöl och Risentas majsmjöl hade jag redan hemma....

Ugnsbakad lax med tillbehör 0

God lax med resttillbehör

Av någon anledning har jag extra svårt att beräkna mängden tillbehör, typ potatis, ris och pasta till maten jag lagar. Hur jag än vrider och vänder på det så får vi rester av just...

Hembakta bullar 0

Nu sprider sig dofterna även i mitt hem

Självklart åt jag ett par kanelbullar i torsdags 4 oktober på kanelbullens dag. Jag blev först bjuden på jobbet och själv bjöd jag efter middagen familjen på hembakta bullar framtagna från frysen. Det var...