Öppet hus med PER PR 2017
I veckan var det åter dags för Öppet hus med PER PR2017. Nu har de flyttat från slottsträdgården Ulriksdal till Rosendals Trädgård. Trots att jag är urstockholmare har jag faktiskt aldrig varit där. Men jag kommer absolut åka dit igen! Ett mysigt och inspirerande ställe. Påminner till stor del om Ulriksdal med sina odlingar, växthus, gårdsbutik och trädgårdscafé. I trädgårdscaféet arbetar kockarna med utvalda råvaror från KRAV-gårdar och ekologisk odling. Allt bröd och alla bakverk bakas för hand i ett vedugnsbageri strax intill trädgårdskaféet.
I växthuset stod vårens och sommarens alla nyheter inom hem, bygg och trädgård uppställda. Riktigt inspirerande att vandra runt i den vackra miljön bland trädgårdsmöbler, blommor och odlingar, testa de senaste trädgårdsmaskinerna, provligga sköna sängar, inspireras av nya golvmaterial, se badrumsinredningar och armaturer, nya förvaringslösningar, elektronik, designade dörrar och smarta köksredskap. Och så kanske höjdpunkten för en matälskare som jag, njuta av fantastiskt god mat och bakverk/efterrätter.
Vad gäller vårens och sommarens nyheter inom bygg och trädgård låter jag bilderna tala för sig själva. Egentligen kanske det inte krävs en närmare presentation av maten heller då bildernas färg- och formprakt räcker gott och väl. Jag vill dock ändå nämna vad vi bjöds på, bara för att sukta er lite.
Direkt när vi kom in bjöd Gustav Johansson som driver bloggen Jävligt gott oss på tre veganska rätter. Dels amerikanska pannkakor, miniburgare och toast skagen. Längre in dukade Rosendals kockar upp sin vegetariska buffé. För dagen bestod den av Vedugsnbakad pumpa med granatäpplekärnor och yoghurt, Rödbetor med tahini, dadlar och persilja, Färsk grönkål och fänkål med parmesan och valnötter, Rotselleri med dukkah, syrad grädde och äpple. Och så självklart det hembakta brödet och smör till detta (alltså vilket gott bröd – bara brödet gör det värt att komma tillbaka!). Så fräscht och gott!
Till efterrätt fick vi en supersaftig morotskaka och jättegoda chokladbollar. Det fanns kakor också med det fanns det inte plats för.
Som vanligt när PER PR bjuder till Öppet Hus fick vi hem en gigantisk goodiebag som inte bara jag uppskattade utan även min man. Han brukar annars titta på goodiebags med en mer eller mindre föraktfull min och kalla det mesta skräp! Haha! Stort tack till PER PR med utställare för all inspiration!
Senaste kommentarer