Pastafavorit
Ikväll blev det pasta till middag. En av familjens favoriträtter faktiskt – Pasta Carbonara. Så himla gott! Glöm inte att toppa med extra parmesanost, äggula och nymald svartpeppar. Självklart färska grönsaker på sidan. Ät och njut!
250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta
4 äggulor till servering
Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av nymald svartpeppar.
Senaste kommentarer