Räk- och laxkryssning med Strömma
Göteborg har med sin närhet till havet ett mycket gott rykte om sig att vara extra bra på fisk och skaldjur. Det kändes därför självklart att njuta av denna delikatess under vår semester i staden. Vi valde att åka på Räk- och laxkryssning med Strömma. På båten serveras en buffé bestående av det bästa havet kan erbjuda, Självklart får man äta hur mycket man vill. Förutom mat bjuds man under färden på sångunderhållning från en skicklig trubadur som spelar en skön blandning av låtar.
Båten är den klassiska skärgårdsbåten, M/S S:t Erik. Den består av tre våningar plus soldäck. Färden går genom Göteborgs södra skärgård och man passerar många välkända öar som tex Styrsö, Donsö (Styrsö och Donsö – de två största öarna i södra delen av Göteborgs skärgård) och Brännö (känd från viskompositören Lasse Dahlqvist visor). Vid varje bord ligger en karta över färdvägen med kort beskrivning av de öar och platser vi passerar under resans tre timmar.
När vi kommer hälsas vi välkomna av personal och trubadur och vi bjuds på ett glas mousserande till fördrink. Man tar sin plats i restaurangen, beställer dricka och kan sedan ta för sig av allt det goda som står uppdukat en trappa ned. På menyn fanns bland annat färska räkor, rökta räkor, kallrökt lax, två sorters gravad lax, laxterrin, olika sillsorter, potatis, skagenröra, gubbröra, ägghalvor, färskpotatissallad, Västerbottenpaj, Jansson frestelse, olika såser, bröd, smör, kex och ost.
Maten är verkligen god och fräsch. Vi tog för oss inte bara en gång utan flera. Alla hittade vi våra personliga favoriter. Man ville bara äta mer och mer och det var nästan så att man önskade att man hade haft fyra magar precis som kossan. Det enda jag saknade var grönsaker. Det fanns inte mycket av den varan…
Lite, lite plats hade vi kvar för dessert. Vårt val föll på den uppdukade kak- och tryffelbuffén som fanns till försäljning. Mycket god och prisvärd. Det bästa är att de olika bakverken är ganska små så att man kunde smaka av allt. Det fanns ju inte direkt mycket plats kvar i magen.
Vädergudarna var åter med oss. Kvällen var ljummen, himlen i stort sett blå och vi bjöds på en mycket vacker solnedgång. En mat- och naturupplevelse som verkligen kan rekommenderas!
Senaste kommentarer