Räk- och laxkryssning med Strömma

Räk- och laxkryssning med Strömma.

Räk- och laxkryssning med Strömma.

Göteborg har med sin närhet till havet ett mycket gott rykte om sig att vara extra bra på fisk och skaldjur. Det kändes därför självklart att njuta av denna delikatess under vår semester i staden. Vi valde att åka på Räk- och laxkryssning med Strömma. På båten serveras en buffé bestående av det bästa havet kan erbjuda, Självklart får man äta hur mycket man vill. Förutom mat bjuds man under färden på sångunderhållning från en skicklig trubadur som spelar en skön blandning av låtar.

Välkommen ombord!

Välkommen ombord!

Båten är den klassiska skärgårdsbåten, M/S S:t Erik. Den består av tre våningar plus soldäck. Färden går genom Göteborgs södra skärgård och man passerar många välkända öar som tex Styrsö, Donsö (Styrsö och Donsö – de två största öarna i södra delen av Göteborgs skärgård) och Brännö (känd från viskompositören Lasse Dahlqvist visor). Vid varje bord ligger en karta över färdvägen med kort beskrivning av de öar och platser vi passerar under resans tre timmar.

Hemgjorda sillar.

Hemgjorda sillar.

Lax, lax och lax.

Lax, lax och lax.

Ägghalvor, potatissallad och skagenröra.

Ägghalvor, potatissallad och skagenröra.

Färska och rökta räkor med tillhörande såser.

Färska och rökta räkor med tillhörande såser.

När vi kommer hälsas vi välkomna av personal och trubadur och vi bjuds på ett glas mousserande till fördrink. Man tar sin plats i restaurangen, beställer dricka och kan sedan ta för sig av allt det goda som står uppdukat en trappa ned. På menyn fanns bland annat färska räkor, rökta räkor, kallrökt lax, två sorters gravad lax, laxterrin, olika sillsorter, potatis, skagenröra, gubbröra, ägghalvor, färskpotatissallad, Västerbottenpaj, Jansson frestelse, olika såser, bröd, smör, kex och ost.

Snart dags att ta för sig av den goda maten.

Snart dags att ta för sig av den goda maten.

Maten låter sig väl smakas.

Maten låter sig väl smakas.

Någon gillar räkor!

Någon gillar räkor!

Underbart att äta god mat i trevligt sällskap och bästa utsikten.

Underbart att äta god mat i trevligt sällskap och bästa utsikten.

Trubaduren underhåller under färden.

Trubaduren underhåller under färden.

Maten är verkligen god och fräsch. Vi tog för oss inte bara en gång utan flera. Alla hittade vi våra personliga favoriter. Man ville bara äta mer och mer och det var nästan så att man önskade att man hade haft fyra magar precis som kossan. Det enda jag saknade var grönsaker. Det fanns inte mycket av den varan…

Lite plats har vi sparat till dessert.

Lite plats har vi sparat till dessert.Lite plats har vi sparat till dessert.

Mätt och nöjd!

Mätt och nöjd!

Lite, lite plats hade vi kvar för dessert. Vårt val föll på den uppdukade kak- och tryffelbuffén som fanns till försäljning. Mycket god och prisvärd. Det bästa är att de olika bakverken är ganska små så att man kunde smaka av allt. Det fanns ju inte direkt mycket plats kvar i magen.

En magisk kväll i Göteborgs skärgård.

En magisk kväll i Göteborgs skärgård.

Vi stod ute och njöt!

Vi stod ute och njöt!

Kvällens kapten på skutan.

Kvällens kapten på skutan.

Kvällens kockar.

Kvällens kockar.

Vädergudarna var åter med oss. Kvällen var ljummen, himlen i stort sett blå och vi bjöds på en mycket vacker solnedgång. En mat- och naturupplevelse som verkligen kan rekommenderas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *