Rätt enkelt och gott med griskind
Igår var jag sugen på att laga till någon extra god mat. Att stå lång tid i köket hade jag dock inte tid med. När jag var inne på min lokala ICA hittade jag en produkt jag inte lagt märke till förut eftersom jag lagar den mesta av min mat från grunden. Det var ICA Rätt Enkelt som består av olika färska, pannfärdiga och färdigkryddade kötträtter. Inte billigt, men av god kvalitet och det är jag villig att betala lite extra för.
Valet föll på Griskind slow cooked. Griskind gjort av svensk gris som har tillagats på låg temperatur under lång tid. Sås/sky och allt ingår och behöver bara värmas i micro eller kastrull. Till griskinden gjorde jag hemgjort potatismos och serverade grönsaker och lingonsylt till.
Köttet var verkligen mört och hade riktigt god smak. Såsen/skyn räckte perfekt som sås, nån annan sås behövs inte. Potatismoset var dock det bästa tyckte barnen. Det var evigheter sist jag gjorde och serverade potatismos hemma, men resultatet blev perfekt! Smaken fantastisk trots att den bara är gjord på lättmjölk och pyttelite smör och konsistensen top notch! Nu blir det mer mos framöver!
Potatismos, 4 port
1 kg mjölig potatis
Vatten
Salt
ca 2 dl lättmjölk
En klick smör
salt och peppar efter smak
Skala potatisen och koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt potatisen svalna lite. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt och peppar. Rör moset slätt.
Senaste kommentarer