Restaurang Ekstedt med en stjärna i Guide Michelin
Förra tisdagen öppnade den mycket omtalade och hyllade restaurang Ekstedt för säsongen. Ekstedt har fått idel fina recensioner och har nått många framgångar. Bland annat en stjärna Guide Michelin samt den internationella mästarklass-stämpeln i White Guide. En stjärna i Guide Michelin betyder att det är en ”exceptionellt bra restaurang i sin kategori”.
Restaurangen använder sig av noga utvalda råvaror som tillagas över en eldgrop, i vedugn eller på vedspis. De använder sig av glödande kol och skorstensrök. Köket är öppet och man kan följa kockarnas arbete vid den sprakande eldgropen. De erbjuder två menyer, en med fyra rätter och en med sex rätter. Det är fasta menyer som bygger på ingredienser från hav, skog, ängar och åkrar. Menyn varierar med årstiderna och rätterna byts ut i takt med tillgången på säsongens råvaror. De menyer som serveras just nu lockar tex med kallrökt röding, höeldad biff, sotad havskräfta och vedugnsrostad vit chocklad, filmjölk och hallon.
Ikväll ska jag besöka Ekstedt och återkommer självklart med recension. Jag ska först få vara med i bakgrunden den sista timmen innan öppning och får se hur allt förbereds. När restaurangen sedan öppnar har jag bord precis vid köket så att jag kan följa hur kvällen startar, hur kockarna arbetar och självklart avnjuta god mat! Ni kan följa mig på Instagram (@jessicasundberg72) under kvällen. Det här ska bli så kul!
Senaste kommentarer