Sist men inte minst
Sist ut i raden av goda grillmiddagar från Middagsfrid blev en kötträtt. Varför inte spara det bästa till sist?! Kvällens middag blev Grillad fläskytterfilé med melonsallad och mynta. Till detta även ungsrostad färskpotatis.
Köttet låg i kylen över natten i en marinad som gav fantastiska smaker och gjorde köttet extra mört och gott. Även denna sista gång använde jag mig av ugnen för tillagning. Jag började med att bryna köttet och sedan skjuts in i ugnen, ca 30 min på 200 grader. Det var klart när det hade en innertemperatur på 70 grader.
I melonsalladen ingick förutom galiamelon även hackad mynta, färsk röd chili, smulad fetaost och kalamataoliver. Då jag inte gillar oliver serverade vi oliverna på sidan om så fick de som tycker om oliver äta det. Till köttet serverades också en krämig myntasås och som sagt den rostade potatisen. Jag som älskar grillsås tog även detta.
Ytterligare en rätt som vi ger betyget 5 av 5!!!
Senaste kommentarer