Sista turen med Atalaya
Som jag har berättat har vi sålt vår lilla, men mycket väl använda, Albin 25 ”Atalaya” och är nu stolta ägare till en Forbina 9000. Atalaya var vår första båt och hon har verkligen använts flitigt. Både denna och förra sommaren har vi varit ute både under enstaka timmar, helger, långhelger och semestrar. I år spenderade vi över 1,5 vecka på båten ute i Skärgården i enbart naturhamnar. Vi hade varken varit ute så länge i ett svep förut eller i Skärgården utan på sin höjd iväg 5-6 dagar och hållit oss i Mälaren. Mer om denna resa och massor av tips kommer. Men i detta inlägg vill jag berätta om sista turen med Atalaya.
Sista turen gick till en av våra favoriter vad gäller naturhamnar i Mälaren, Granskär. Här har vi varit många gånger nu och har bara positivt att säga. Det finns gott om skuggplatser – väldigt populärt denna sommar då värmen för många ombord nästan är olidlig. Det finns riktigt fina, släta klippor bara ett fåtal meter bort från skuggplatserna ifall man vill sola. Riktigt läckra solnedgångar från dessa klippor. I övrigt finns det dass och sopstation. Mycket lugn och skyddad vik. Bra fiske en bit bort. Allt man kan önska alltså!
Dagarna fylldes med sol, bad, SUPande, fiske, jolleturer, god mat och dryck, picknick på klipporna, firandet av ett födelsedagsbarn, fix med båten och annat smått och gott. Blev ett värdigt farväl till vår fina Albin 25. Nu när vi går vidare får vi hoppas att nästa ägare sköter om henne lika fint som vi!
Jag vill också passa på att tipsa om ett par luncher som passar perfekt både hemma och till sjöss. Framför allt sådana här varma dagar. Dels vår klassiker, korv med bröd. Dels grillad kyckling med sötpotatissallad. Den grillade kycklingen kan man grilla själv hemma eller köpa färdig innan avfärd och sedan bara benas ut och värmas på lite lätt. Sötpotatisen kan antingen ugnsbakas hemma eller ombord i en Omnia. Den ska sedan svalna och skäras i kuber. Blanda sedan det ni gillar allra mest i en sallad som salladsblad av olika sorter, gurka, tomat, röd lök, fetaost och sötpotatisen. Ringla gärna över balsamico och salt för extra god smak. Servera till kycklingen. Har ni ett kräset barn som vägrar både sallad och sötpotatis? Inga problem, blanda bara ihop en pastasallad och servera till kycklingen. Magiskt gott! Den här rätten kommer serveras mycket även på hemmaplan!
Senaste kommentarer